Projektet på skrift – Tidsplan

Det er meget væsentligt for ethvert projekt, at I er bevidste om at styre tiden. Der findes forskellige elektroniske værktøjer til at håndtere dette, men en god gammeldags papirkalender er nu heller ikke så dum.

Når I laver tidsplanen, skal I være særligt opmærksomme på, om – og i så fald hvordan – jeres aktiviteter afhænger af hinanden. Hvis I vil markedsføre jeres landsby på baggrund af en markedsundersøgelse, nytter det ikke at sætte gang i annonceringen, før markedsundersøgelsen er færdig.

Det kan være en god idé at lave tidsplanen bagfra. I starter altså med at stille jer selv spørgsmålet: ”Hvornår vil vi være færdige?” Hvis I skal fejre landsbymøllens 200 års dag med et egnsspil, nytter det jo ikke, at forfattergruppen først går i gang 14 dage før premieren. Omvendt skal kostumefolkene ikke mødes, før man kender til spillets personer – det er spild af deres tid.

Hvis der opstår venteperioder i jeres tidsplan, er det en god idé at overveje, hvilke aktiviteter, I kan lave der, så projektet ikke ”taber pusten”. Læg ”elastik” i planen på de steder, hvor der er størst risiko for forsinkelser.